De trimsalon 

  

Wanneer u uw hond voor de eerste keer komt brengen naar de trimsalon, is dat voor beide natuurlijk even spannend . Uzelf kent de trimster en de salon nog niet, hoe zal de behandeling verlopen, hoe gedraagt mijn hond zich op tafel. Dit is geheel logisch natuurlijk, u moet uw hond enkele uren afstaan en ziet hem pas weer bij het ophalen.  Voor de hond is het natuurlijk een andere omgeving, andere geuren, een nieuwe trimster. 

Ik krijg meestal de vraag van klanten of ze bij de behandeling erbij mogen blijven, uiteraard snap ik dat helemaal, helaas richten de honden hun volledige aandacht op hun baas, waardoor een behandeling lastig kan gaan, hierbij is het prettig als ik de volledige aandacht van de hond krijg en fijn contact kan maken. Het is even lastig om afscheid te nemen voor zowel hond als voor u, Maar als u eenmaal de salon verlaten heeft, zullen de honden zich herstellen en de aandacht op mij richten. Bij het ophalen van uw hond, mag u gerust vragen hoe de behandeling verlopen is. 


Bij het brengen van uw hond zal ik u vragen om samen met u een klantenformulier in te vullen. Hierbij zal er gevraagd worden naar wat gegevens volgens de opgestelde privacy verklaring van de trimsalon. 


 De trimbehandeling

Wanneer u uw hond komt brengen, zal de hond op tafel gezet worden. Samen word de vacht bekeken en de wensen doorgesproken. Zodra de wensen bij mij bekend zijn, kan ik u ongeveer een indicatie geven over hoelang de trimbehandeling zal gaan duren, mocht een trimbehandeling langer duren dan de aangegeven indicatie, dan zal ik contact met u opnemen. Uiteraard geef ik u een belletje als de hond klaar is met de behandeling en gehaald mag worden. Graag adviseer ik u om niet te vroeg te komen en rustig het telefoontje af te wachten, omdat uw hond natuurlijk erg enthousiast word bij het zien van uw aanwezigheid, waardoor hij/zij dan erg beweeglijk worden op tafel en ik helaas niet veel meer kan doen mocht ik op dat moment nog even bezig zijn met de laatste handelingen. Mocht u toch eerder zijn voordat er contact is opgenomen, zorg er dan voor dat u onopgemerkt buiten even blijft wachten tot u word geroepen om binnen te kunnen komen.

Nadat u de salon verlaten heeft, word de hond gewassen en droog geblazen of zal voor een groot deel eerst voorgewerkt worden. Na het badderen en droog blazen en het verwijderen van aanwezige (kleine klitten) is de vacht klaar om verder in model gezet te worden.  Als uw hond klaar is en weer fris en fruitig in model staat zal ik u bellen en mag u uw hond op komen halen. 

Mochten er bijzonderheden zijn waarbij u kunt denken aan epilepsie, kreupelheid, allergie of andere mogelijke gezondheidsproblemen, wilt u mij dat dan graag voor de trimbehandeling vermelden. Zo kan ik er rekening mee houden en naar gelang de ernst van het probleem de behandeling omwille van de gezondheid van de hond aanpassen of verzetten. 

Helaas zitten veel mensen met het probleem, me hond heeft vlooien!. Helaas worden de honden niet altijd gecontroleerd of ze vlooien bij zich hebben en zullen ook niet altijd daarvoor behandelt worden. Zorgt u ervoor dat u geregeld uw hond controleert op vlooien.

Zorg ervoor dat u de hond vlo vrij naar de trimsalon brengt. Mocht ik tijdens het wassen vlooien constateren, dan zal ik contact met u opnemen om met u door te nemen welke maatregelen u thuis alvast kan uitvoeren. De honden zullen met een speciale vlooienshampoo gewassen worden en daarna met een milde verzorgende shampoo.

Tevens zal de salon na de trimbehandeling behandelt moeten worden met omgevingsspray. Ik kan u verzekeren dat de trimsalon geheel schoon en vlo vrij is en er geen kans is op besmetting op andere honden!. 

Heeft u nog niet de informatie kunnen vinden waar u naar op zoek was? Neem dan gerust contact met mij op. 

U kunt bij mij altijd terecht voor vragen en advies. Bent u niet geheel tevreden over de trimbehandeling of het resultaat?

Meldt mij dit dan meteen, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Tips


1. Laat uw hond goed uit voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt. 

De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is voor de hond vervelend als hij/zij zijn behoefte zolang moet ophouden.


2. Breng uw hond altijd aan de lijn.


3. Breng uw hond nooit met een te volle maag.


4. Zorg ervoor dat u altijd telefonisch bereikbaar bent. Dit voor eventuele vragen over de behandeling, het ophalen van uw hond of andere zaken.